Nieuws

nu.nl
Overzichtelijke en eenvoudige nieuws-site. Korte artikelen maar wel behoorlijk up-to-date en gevarieerd. Tevens info over weer en verkeer.


www.kranten.com
Overzicht van landelijke en regionale kranten. Alle krantenkoppen snel op een rijtje. Bovendien kun je je eigen krant naar voorkeur samenstellen of een krant laten e-maillen.


www.ode.nl

Ode is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Het lijkt soms alsof er geen alternatieven zijn voor de wereld van oorlog, armoede, uitbuiting en vervuiling. Maar de werkelijkheid is anders. Er zijn talrijke mensen en initiatieven in de hele wereld die zich inzetten voor rechtvaardigheid, respect en gelijkwaardigheid. Er is zoveel nieuws dat de brug slaat tussen denken en doen, tussen woede en hoop en tussen arm en rijk – nieuws dat vrede en duurzaamheid brengt. En dat nieuws, dat is het nieuws van Ode.

Weer en verkeer

weerkamer.nl
Hoe gaan de buien over Nederland, volg ze met de radarbeelden op deze site.

www.routenet.nl
Op het moment door mij het meest gebruikt als site om een plattegrond en/of route te krijgen als ik ergens naar toe moet.


www.parkeerlijn.nl
Nog niet veel gebruikt maar ik kwam het tegen en het lijkt me erg handig om vooraf te kijken waar je het beste kunt parkeren.Zoeken

www.linktips.nl
Echt een hele handige! Je kunt hier postcodes, telefoonnummers, straten, routes enz. enz. zoeken, direct vanaf deze pagina. Ook opdrachten voor Google of de NS-reisplanner kun je hier invoeren, teveel om op te noemen.

www.google.nl
De zoeksite van dit moment. Als ik iets zoek over een willekeurig onderwerp kijk ik meestal eerst hier.


www.soople.nl
Nieuwe en handige shell om Google heen om de meer geavanceerde functies van Google soepel (Soople) te gebruiken.


www.tvgids.nl
Wil je weten wat er op TV is, dan zit je hier goed. Erg handig vind ik de mogelijkheid om je persoonlijke gids te maken zodat je alleen de programma's ziet die jou interesseren.


www.dan.nl
dan=de agenda van Nederland, hier kun je allerlei activiteiten vinden.

www.vandale.nl woordenboek
On-linewoordenboek, je kunt hier gratis online zoeken in het eendelige Van Dale Hedendaags NederlandsInternet/ computer

www.cnet.com
Een site met erg veel en steeds nieuwe software, waaronder de nodige freeware. Hier heb ik al het nodige gevonden en gedownload.


www.zdnet.com
Vergelijkbaar met cnet.


goudentips.org
Site met heel veel tips om gratis gebruik te maken van je PC en internet. Doe dit mede door de hegemonie van M$ te doorbreken. Persoonlijk gebruik ik al jaren zo min mogelijk MS producten omdat deze hun succes vooral te danken hebben aan marketing en niet aan kwaliteit, betrouwbaarheid, veiligheid of prijs.


nl.openoffice.org
Site van het zeer volledige en gratis office-pakket OpenOffice, nu ook Nederlandstalig. Met dit pakket kun je hetzelfde en meer dan met MS-Office bovendien kun je MS-Office bestanden gewoon openen en je werk ook exporteren naar MS-Office formaat, PDF en vele andere gangbare bestandsopmaken. Stap nu over!


www.mirc.com
Wat mij betreft de beste chat-client onder windows.


www.trillian.cc
Zeer handig programma om in 1 interface te communiceren via IRC, ICQ, MSN, AIM en Yahoo.


www.mcafee-at-home.com
Alle programma's en informatie over virussen die je nodig hebt. Ook virus info en info over valse virusmeldingen.


www.grisoft.com
Hier kun je een erg goed alternatief gratis downloaden, AVG virussoftware.


www.symantec.com
Als je een virusmelding in je mailbox krijgt wantrouw het dan eerst. Vooral als iemand een mailtje stuurt dat je een bepaald bestandje moet verwijderen.
Op deze site staan allerlei valse virusmeldingen vermeld. In het algemeen is het niet raadzaam om in paniek te raken van mailtjes van mensen die een viruswaarschuwing naar hun hele adresboek sturen. Stuur die waarschuwingen ook niet door!


www.virusalert.nl
Nederlandstalige site over de laatste virusmeldingen. Ook hier kun je veel info vinden over valse en echte virus meldingen.


www.speedsuite.net
Site waar je snelheid van kabel of ADSL kunt vergelijken en ook je eigen actuele snelheid meten en volgen in de tijd. De test is snel gemaakt en je kunt ook overzichtelijke grafieken maken als je regelmatig test om te kijken of aanpassingen inderdaad snelheid winst geven bijvoorbeeld.


www.zonelabs.com
Als je constant met internet verbonden bent dan is een goede firewall (slot op je internetverbinding zeg maar) wel noodzakelijk. Dit is een prima gratis voorbeeld.


Windows besturen met toetsen
Overzicht met toetscommando's om Windows en diverse programma's met toetsen te besturen, voor werken op bijvoorbeeld een laptop of met kapotte muis erg handig en anders goed om af te wisselen tegen RSI.

software.htm#Windowstoets
Aanvulling voor bovenstaand met betrekking tot het gebruik van de windowstoets.


www.asciitabel.nl
ASCII tabel met beschrijvingVereniging/ club

www.ouderalleen.nl
Site voor alleenstaande ouders. Tips, uitjes, ervaringen en gewoon contacten. Erg handig en leuk als je thuis geen volwassen partner hebt voor steun en advies over je kinderen. Ook handig om gezelschap te hebben terwijl de kinderen spelen bijvoorbeeld.


www.mensa.nl
Site van vereniging Mensa Nederland. Vereniging voor mensen met een IQ in het 98e of 99e percentiel.

www.hyves.nl
Een site waar je een profiel kunt plaatsen en een netwerk opbouwd door te linken met vrienden en hun vrienden.


www.paiq.nl
Chatten, gematched worden, SpeedDaten, foto's opsturen, etc. kan allemaal met een gratis lidmaatschap. Paiq is geen datingsite, of in ieder geval geen gebruikelijke, in die zin dat je lijsten met fotootjes en nikszeggende verhaaltjes door moet spitten op zoek naar een leuk contact.Het idee is dat met Artificial Intelligence (AI), ofwel kunstmatige intelligentie goede matches gemaakt worden. Ik vind het wel een leuk en origineel idee. Als het wat lijkt, mail me dan voor een uitnodiging.Hiq

go.to.hoogbegaafd
Meest volledige overzicht van organisaties voor, en artikelen over hoogbegaafdheid dat ik ken.


www.hiq.nl
Advies en informatie over hoogbegaafdheid. Met name ook een vrij volledig overzicht met kenmerken waaraan het te herkennen is.


hoogbegaafd.pagina.nl
Startpagina dochter met allerlei links naar pagina's over hIQ en/of hoogbegaafdheid.


www.hoogbegaafdheid.nl
Site van het Fonds Hoogbegaafdheid, gericht op een verbetering van de positie van hoogbegaafden binnen de maatschappij.

www.infohoogbegaafd.nl
Site die toegang geeft tot informatie voor onderwijzend personeel en belanghebbenden over hoogbegaafdheid. Vooral de site over het primair onderwijs ziet er goed uit in mijn ogen.


www.websig.nl
Zeer uitgebreide site met erg veel informatie ook over hIQ. Soms wel even zoeken naar de juiste link.


SmartKids!
Site van een stichting die ik een warm hart toedraag met een geweldige goede visie en doelstelling. Slimme kinderen in ontwikkelingslanden laten studeren om ze de kans te geven hun tallent in te zetten bij het ontwikkelen van hun land.


www.intelligentietest.nl
Een site met heel erg veel IQ testen, informatie, links over IQ, testen en boeken over gerelateerde onderwerpen.


www.narviq.be
Een website bedoeld voor hoogbegaafde volwassenen in Nederland en België met veel informatie en forum.Gezondheid/ spiritualiteit/ voeding

www.aqua-aura.nl
De site van Anita de Groot. Bij haar heb ik al geruime tijd Reiki behandelingen gehad en sinds kort ook NEI. Ook heb ik Reiki I bij haar gedaan en dit alles heeft mij persoonlijk erg geholpen.


Biodanza
Biodanza was voor mij eerst heel spannend omdat ik niet zo'n danser ben. Het is echter een geweldige manier gebleken om te bewegen, losser te worden, meer uit mijn hoofd en in mijn lijf echt een goede manier om in contact te komen met jezelf en anderen. Kom ook lekker in beweging zou ik zeggen of zoek een groep bij jou in de buurt.


rulof-s-boeken.html
Het eerste boek van deze lijst was voor mij een prachtige verwoording van heel veel dingen die ik ergens wel wist, voelde of aan het ontdekken was. Goed leesbare boeken met een schat aan spiritueel inzicht.


Pompoenenboekje Zelden een koekboek gezien dat zo volledig, consequent en duidelijk is met gevarieerde en lekkere recepten voor pompoen. Op de site staat tevens heel veel praktische informatie over pompoenen, pompoen schoonmaken, pompoen snijden etc. Je kunt je ook aanmelden voor een nieuwsbrief om alvast een aantal pompoenrecepten uit te proberen voordat je het boekje koopt.